Unika keramik og akvarel.


 

OBS: Dette er gamle nyheder - nye indlæg finder du på FACEBOOK og i NYHEDSBREVET, som du kan tilmelde dig her hos brev-uglerne.                                                      


December 2010

Glædelig jul og godt nytår!

Jeg vil gerne ønske alle jer kunder og besøgende her på sehlerkeramik.dk en rigtig god jul og et godt nytår!

Det har været et dejligt og spændende første år som selvstændig keramiker - og jeg takker for alle de positive respons, jeg har fået fra mange af jer undervejs. - I skal vide, at det er "guld værd" for mig.

Tak for i år og på gensyn i det nye år med nye tiltag.

                       Mange hilsner Susanne

Rombergshytten ved juletid 2009. Mit keramikværksted ligger bag vinduet lige for.

Vinter-raku-brænding.

Jeg vidste det - selvfølgelig er det muligt, at raku-brænde om vinteren - bare man er klædt på til det. - Jeg er sikker på at for 450 år siden, kunne de gamle japanske raku-keramikere heller ikke tage hensyn til vejret, når de skulle producere.

I weekenden 4. - 5. dec 2010 afprøvede jeg det i sol, sne og 8 graders frost. - Herligt vejr og en herlig måde at være ude i naturen på, også når det er en smule koldt.

Siden "min raku" har nu fået både tekst & fotos fra denne vinter-raku-brænding.

Resultaterne ser du øverst i galleriet. 

Tilføjelse (1): Den 2. jan. 2011 gennemførte jeg endnu en vinter-raku-brænding. Disse seneste resultater ligger derfor nu allerøverst. 

Tilføjelse (2):  AaADen 29. jan. 2011 gennemførte jeg min 3. vinter-raku-brænding ved 2 graders frost, overskyet, blæsende og snebyger. - Det bliver nu rart med lidt forår snart.

Resultaterne er igen lagt øverst i galleriet, og flere er nået med på udstillingen på Slagelse bibliotek. 

Nede i varmen skimtes en oval krukke i nøgen raku og en dyre-krukke.

                                                                               


  Oktober 2010.

"Langtidsholdbare" græskar.

"Halloween", med "grumme græskarmænd" og andet "uhyggeligt", er slut for denne gang. - Hvis du holder af græskar året rundt, har jeg "langtidsholdbare" og absolut "hyggelige græskar" til brug ude som inde.

Nedenstående  er udført i stentøjsler og stentøjs-glasurbrændt og er derfor vinterhårdføre.

I galleriet (på næste side) har jeg også raku-brændte græskar.


Raku-brænding.

Som noget nyt arbejder jeg nu også med raku-brænding (efterår 2010). Du kan se eksempler på mine arbejder i galleriet og en kort beskrivelse af rakuens historik og mere om min raku under emnerne i menuen. 


Udsigt fra keramikværkstedet.

Her har jeg et fint kig over til værkstedet hvor mine to ovne står.

Emnerne på bordet er ved at tørre færdig, inden de skal forglødes i el-ovnen.

Herefter skal de rakubrændes, når vejret tillader det, for rakubrænding foregår altid udendørs. Lige nu (20. nov.2010) er det vinter og fugtigkoldt med ca. +1 grad C og 10 cm sne.

Jeg håber på en snarlig frostklar solskinsdag, så vil jeg prøve at vinterbrænde raku og lave nøgen raku.


Møde med pressen.

Signe Ravn, journalist på Ugeavisen Slagelsekom forbi - først her på hjemmesiden - siden i hjemmet til et interview og fotografering.

Nedenfor ser du resultatet, som blev bragt i Ugeavisen Slagelse den 16. november 2010, uge 46.

Foto: Signe Ravn, Ugeavisen Slagelse (nov.2010)

»Jeg er kun lige begyndt«

KERAMIK. Susanne Enøe Hansen valgte at satse på sit kreative talent, da hun for et par år siden stoppede på arbejdsmarkedet

Af Signe Ravn

sigr@berlingskemedia.dk

KREATIVITET: Som barn var Susanne Enøe Hansen mere kreativ end de fleste, men i hendes familie var det traditionel uddannelse, der talte. Så tegneriet blev lagt på hylden, og Susanne Enøe Hansen endte som bankansat. Altså lige indtil, at et væbnet røveri på hendes arbejdsplads gav hende stress i begyndelsen af 1990’erne.

Efter en årrække som sekretær i en integreret institution, blev Susanne Enøe Hansen førtidspensioneret på grund af stress i 2008, og sidste år kastede hun sig ud i en tilværelse som keramiker.

Den ide blev formet i familiens fritidshus i Sverige.

”Der er en åben pejs, og det var der, det dukkede op. At man må kunne lave noget i ler og brænde det i den pejs,” fortæller Susanne Enøe Hansen.

Siden har hun taget et kort kursus i keramik og stentøj, indrettet værksted i fritidshuset og indkøbt to ovne til at brænde leret i. Hendes fascination af lerets muligheder er stor.

Både håndværk og kunst

”Det er fordi, det er et naturmateriale. Du kan gå ud og grave det op i haven, og processen omkring det at formgive det bløde ler, brænde og farvelægge det. Det indeholder både håndværket og kunsten,” forklarer den 52-årige keramiker, der dog køber sit ler hos en professionel forhandler.   

Og selvom hun konstant skitserer ideer, finder hun kun leret frem i huset i Sverige. Naturen og stilheden der er en drivkraft for hendes kreativitet.

”Naturen er min største inspiration. Det ved jeg godt, jeg ikke er den første, der har sagt, men sådan er det. Jeg bruger også naturen meget direkte. For eksempel med små bregner, jeg plukker, og som jeg bruger til at lave aftryk med i min keramik,” siger Susanne Enøe Hansen.

Hun er hurtig til at indrømme, at hun som keramiker og kunstner kun lige er begyndt, og hun nyder at eksperimentere med glasurer og brændemetoder. Derfor har hun netop kastet sig over den 450 år gamle japanske teknik raku, hvor resultatet aldrig bliver det samme.

Indtil videre har Susanne Enøe Hansen primært kreeret flettede fade, skåle og små pyntegenstande, som hun modtager bestillinger på. Og ikke to stykker af hendes stentøj er ens.

”Det bliver aldrig, som når pottemagere sidder og drejer store serier. Det er unika, jeg laver,” fastslår Susanne Enøe Hansen.

Susanne Enøe Hansens keramik kan ses på www.sehlerkeramik.dk.

Til februar udstiller hun på Slagelse Bibliotek.


  

Unika keramik og akvarel.

Susanne Enøe Hansen, Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult
Ikonerne fører til nyhedsbrev, facebook, instagram og min svenske hjemmeside.
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk