Keramik med naturlig inspiration!


 

OBS: Dette er gamle nyheder - nye indlæg finder du på FACEBOOK og i NYHEDSBREVET, som du kan tilmelde dig her hos brev-uglerne.


Den 1. dec. 2011

Veloverstået fernisering hos Dalmose Boligmontering.

Uddrag fra indlægget på www.lokalenyheder.dk af journalist Henriette Jacobsen. 

I søndags d. 27 november var der fernisering hos Dalmose boligmontering, hvor tre forskellige kunstnere udstiller deres værker.

Hver kunstner har et område i butikken, hvor deres værker er udstillet.

Susanne Enøe Hansen, keramiker

Den første kunstner vi mødte var Susanne Enøe Hansen, som udstillede hendes meget fine keramiske værker.

- Det er min første udstilling, så jeg er meget spændt, fortæller Susanne.

Susanne har haft nogle turbolente år før hun blev kunstner. Hun arbejdede i mange år i en bank, men blev udsat for et bankrøveri. Dette medførte posttraumatisk stress, men hun er kommet ovenpå igen og her hjælper kunsten hende.

- Jeg elsker, at være keramiker, det giver en mig en indre ro, og jeg føler, at det er meningsfuldt, fortæller Susanne.

Lidt småt med besøgende

På den første ferniseringsdag, har der ikke været så mange besøgende. Det hænger nok til dels sammen med, at det var den første advent og at vejret er stormende.

Men de gæster, der har besøgt ferniseringen, er blevet taget godt imod. Der var både små lakse bider, chokolade og rød, hvid og mouserende vin.

Kunst og møbler

Niels Larsen, ejer af Dalmose boligmontering stod for hele arrangementet og på spørgsmålet om, hvorfor han lagde lokaler til kunstnerne svarerede Niels med et smil.

- Jamen, jeg synes da, der skal ske noget nyt og det er da dejligt, at se på alle disse flotte ting, kunstnerne udstiller.

- Og hvem ved, hvad fremtiden bringer, det kunne da måske være spændende med et decideret kunstnerhus her i området, i hvert fald har interessen fra kunstnerne om, at udstille hos os været overvældende.

Hvis man ikke nåede ferniseringen i søndags, er der stadig rig lejlighed, for at se udstillingen, da den først slutter d. 1 marts 2012. 


Den 2. nov. 2011

Årets sidste udstilling.

Den 27. november kl. 14.00 er der fernisering på min sidste udstilling i år. Udstillingsperioden løber frem til 21-2-2012.

Jeg udstiller sammen med billedkunstnerneElse Ørberg og Karen Obel Thomsen hos:

Dalmose Boligmontering Aps.

Hovedgaden 2

4261 Dalmose

Udstillingsstedet er igen meget lokalt, da jeg bor i området, som er gammel Hashøj Kommune, der ved kommunesammenlægningen i 2007 blev en del af Slagelse Kommune.

...og kig forbi hvis du har tid og lyst!

Den 20. oktober 2011

"Man har et standpunkt til man tager et nyt." (Citat: Jens Otto Krag).

Jeg er ikke så meget til julepynt og nisser, og da slet ikke mens det stadig er sommerligt og varmt. Så da jeg i september blev spurgt, om jeg ville lave julenisser og juleelge til ophængning, så afviste jeg faktisk opgaven i første omgang. Men den rumsterede under overfladen og en tidlig morgen - da jeg vågnede - poppede de pludselig op til overfladen - elgene til venstre.

Selvfølgelig var de ikke fuldt fødedygtige, men ideen til dem var der. Og de skulle selvfølgelig være unikke individer, alle forskellige, signerede og nummererede.

Så, hvem ved, måske når jeg også at få besøg af nogle unikke julenisser, som vil ud i verden!

Den 5. oktober 2011

 Spor i Keramikken og Keramiske Profiler.

"Sammen med Forlaget Rhodos og via støtte fra Ny Carlsbergfondet er vi i gang med at beskrive danske keramikere og andre, der har arbejdet indenfor det keramiske felt gennem de seneste godt 100 år.  Projektet, der bl.a. anbefales af Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus, omhandler to store værker: Spor i Keramikken og Keramiske Profiler. Mens Spor i Keramikken bringer signaturer og mærker sat på keramik, giver Keramiske Profiler biografiske data på hver af de mange, der arbejder eller har arbejdet inden for det keramiske felt i kortere eller længere tid og har arbejdet med salg for øje. Tekstdelen suppleres af en stor, digital billeddatabase. Projektet gennemføres for at fastholde den danske keramiske historie. "

Sådan skriver Ane Maria og Annimi Holst-Schmidt til mig i en invitation til at være blandt de ca. 5.500 danske keramikere, som de to bogværker skal omfatte.

De to kvinder står også bag hjemmesiden www.keramik-i-dk som har tilknyttet Keramik-Relæet og Keramik-Linien, som formidler kontakt mellem keramikere og udstillingssteder og keramikere indbyrdes.

Det lyder som et både spændende, omfangsrigt og krævende projekt de har gang i - og selvfølgelig deltager jeg gerne - jeg er ydermere godt gammeldags beæret over at blive spurgt.


Den 19. september 2011

Nyt fast salgssted - denne gang i Sverige.

Jeg har hidtil kun solgt min keramik her fra hjemmesiden og fra min privatadresse i Danmark. Nu har jeg imidlertid indgået samarbejde med en butik/galleri i Unnaryd i Småland, Sverige.

Det var et tilfælde, at jeg kom forbi butikken, og lige tog mig tid til at gå ind og kigge på sagerne. Der er tale om en gammel købmandsbutik, lidt grå og undselig udvendig. Men tag ikke fejl af det, for indendørs oser der af hygge i den gamle butik, som er fyldt - uden at være overfyldt - med nøje udvalgt kunst og brugskunst til hus, have og gave.

Butikken ejes og drives i fællesskab af flere generationer af en dansk-svensk familie.

Efter nogle dages betænkningstid tog jeg mod til mig og pakkede et par kasser med keramik og kørte til Unnaryd igen. De blev heldigvis begejstrede, og syntes at mine ting passede fint til deres koncept. Så jeg tog hjem med tomme kasser. Til gengæld er et udvalg af min keramik nu kommet i rigtig godt selskab, bl.a. med keramiker Mogens Kræmer fra Hedeboryde, Dianalund, Danmark.

Den 1. august 2011

Er du til krybdyr?....

...Det har jeg været fra barnsben af. Ud over almindelige kæledyr som hund, katte og kaniner, så tog jeg mig også kærligt af lodne sommerfuglelarver, frøer, skrubtudser og firben. 

Jeg har lavet katte i keramik, men de er lidt "tamme i det" synes jeg. - Så er der anderledes "bid i " en skarptandet krokodille, en kæmpe kamæleon eller en lille varan.

Kig øverst i Galleri 1 og 3, der er netop ankommet nogle få og sjældne raku-varaner og raku-kamæleoner.

Nederst på siden med  Raku-historik, finder du en genert raku-krokodille.

Den 3. juli 2011

Ferietid og "to fluer med et smæk".

Det er nu det er sommer og ferietid og vejret er bare fantastisk - dvs. hvis jeg skal være helt ærlig, faktisk lidt for varmt ind imellem, efter min smag. Men derfor behøver keramik-produktionen jo ikke gå helt i stå.

Hvis du går i Gallerierne, ser du øverst nogle af mine nyeste emner, som er rakubrændt på et skyggefuldt sted, på nogle af de varmeste dage og derfor med "sved på panden".

Det er under alle omstændigheder varmt at rakubrænde, så ligeså godt have to gode grunde til at svede fremfor kun een! 

Den 15. juni 2011

Så bliver det ikke større!....

.......ikke i min nuværende raku-ovn i hvert fald. - Grænsen er nu nået for både højde og bredde, med mine to nyeste emner Kamæleon I og Krukket vase. - De er begge netop ankommet i Galleri 3. 


Udsigt fra keramikværkstedet (2).

Sidste gang jeg præsenterede udsigten her, var det midt i november 2010 og allerede vinter med sne - og jeg ventede da på en frostklar solskinsdag til at rakubrænde i.

Og ja, jeg nåede faktisk også at rakubrænde nogle gange i løbet at vinteren, på trods af at det virkelig blev vinter, fra der midt i november og frem til sidst i marts, med blivende sne i op til 70 cm´s tykkelse og kuldegrader varierende mellem frysepunktet til minus 25 grader C. Se mere om disse vinterlige rakubrændinger i sne under Min raku.

Nu her den 1. maj 2011 er det heldigvis blevet forår også i Lidhult, som er 2-3 uger senere på den end hjemme i Danmark pga. fastlandsklimaet. Så havemøblerne er sat frem nu - og raku-brændingerne kræver ikke ligeså varm påklædning mere.

De forglødede emner på fotoet til højre er netop hentet ovre i el-ovnen (ovn-værkstedet er bygningen med flag, som ses gennem vinduet) og venter nu på glasering og derefter brænding i min ombyggede olietønde - en dag med dejligt forårsvejr.

Så kig forbi galleriet i den kommende tid - og der vil dukke nye ting op. F.eks. snoede fyrfadsstager i forskellige højder og kander i forskellige størrelser og med påsat hank.


Udstilling i det smålandske.

Min næste udstilling bliver også på det lokale bibliotek, blot i Sverige denne gang, nemlig på:

Ljungby Bibliotek, Södra Järnvägsgatan 8, 341 83 Ljungby

Her udstiller jeg i perioden 14. maj - 12. august 2011.

Så hvis din vej tilfældigvis skulle bringe dig forbi, så kig ind i åbningstiden som fra 1. juni er:

Mandag-torsdag       11-19

Fredag                     11-16


Ugeavisen Slagelse uge 4-2011:

Lokal keramiker udstiller på biblioteket.

Udstilling: Den lokale keramiker Susanne Enøe Hansen udstiller på Slagelse Bibliotek i perioden 1. februar til 18. februar 2011.

Bag Sehler Keramik står Susanne Enøe Hansen, som har valgt navnet ud fra sine initialer SEH og tilføjet LER, fordi det er det materiale hun arbejder med - enkelt og ligetil.  

Susanne er forholdsvis nyetableret (efteråret 2009) og autodidakt. Hun er “sprunget ud” i livet som selvstændig keramiker i en moden alder (50+). Men hun er født kreativ og har hele livet arbejdet med det kreative i en eller anden form, såvel arbejdsmæssigt som privat. Igennem årene er det blevet til mange forskellige udtryksformer, herunder papirklip, tegning, akvarel- og akrylmaleri, collage, glaspustning og foto.

Susanne har en fortid i Slagelse som boghandlermedhjælper fra dengang Stenbæks Boghandel eksisterede på Gl. Torv, og har også i en årrække været ansat i et par af byens pengeinstitutter (Slagelse Sparekasse og Sparekassen SDS, senere Unibank). Senest har hun igennem 11 år været sekretær på Daginstitution Skovbrynet i Sørbymagle, hvor hun også bor. En stilling hun fratrådte i 2008 efter langvarig stress, sygemelding og efterfølgende førtidspensionering.

Susannes interesse for at arbejde med keramikken opstod en efterårsdag i 2008, da hun sad ved pejsen i familiens fritidshus i Sverige. Den åbne ild gav ideer om at lave perler, hekse og andre små ting i ler, og så prøve at brænde dem i pejsen. Kombineret med behovet for en ny beskæftigelse, nu det ordinære arbejdsliv var “dømt ude“, blev dette indledningen til flere forsøg og anskaffelse af en rigtig keramikovn. Efterhånden som resultaterne viste sig, dukkede en gammel drøm om en kreativ og kunstnerisk karriere op, og Susanne valgte at gå efter den.

Inspirationen kommer til Susanne alle vegne fra, også fra naturen, som er hendes største inspirationskilde. Specielt den smålandske natur “taler” til hende. Det er tit under de lange traveture i skovene omkring fritidshuset at ideerne til ny keramik opstår.

Det enkle og naturlige formsprog suppleres ofte med geometriske islæt, fordi det skaber en spænding og kontrast i emnet. Der er tale om håndlavet keramik, og det må gerne ses, at emnerne har været i menneskehænder og har aftryk heraf. Keramikken er både enkel, til tider spinkel, men kan også være grov og rustik, måske med direkte aftryk af naturen i form af blade, bregner o.l. eller måske af vejret.

I efteråret 2010 tog Susanne den 450 år gamle japansk raku-brændings-teknik til sig. Og nu raku-brænder hun udendørs uanset årstiden - fordi hun ikke kan lade være, og fordi vejret også har indflydelse på resultaterne, som derfor aldrig kan blive ens. Eksempler på Susannes vinter-raku-brændinger ses også på udstillingen.

Susannes keramik er, uanset om hun arbejder med stentøj eller raku, enkeltstående arbejder, så der er ikke to emner, der er ens - der er tale om unika.

Udstillingen kan ses på biblioteket i åbningstiden.

Man kan læse mere om Susanne Enøe Hansens arbejder på hjemmesiden: www.sehlerkeramik.dk 


                                                                      Januar 2011.

Tanker ved starten af et nyt år.

Jeg har nu været i gang med min keramik-virksomhed i lidt over et år og hjemmesiden her 1/2 års tid.

Der er ikke tradition for aktive salgs-hjemmesider indenfor kunsthåndværk, keramik & unika. - I hvert fald ikke når der er tale om enkeltmands-virksomheder som min. - Det er forståeligt nok, kan jeg sige nu, for det er absolut tidskrævende at vedligeholde og ajourføre en hjemmeside. Men det er samtidig en enestående mulighed for at møde jer derude og vise hvad jeg har i "butikken".

Derfor vil jeg fortsat prioritere at bruge den tid, der skal til, for at hjemmesiden kan forblive aktuel og indbydende at gå til. - I det kommende år vil I derfor kunne følge videre-udviklingen af min keramik, såvel som af hjemmesiden.

Kig forbi igen! - Uanset om du bare er nysgerrig, eller "har penge med", så er du hjertelig velkommen!

                                                                  Hilsen Susanne

 


Udstilling.

I perioden 1. februar til 18. februar 2011 udstiller jeg på:

Slagelse Bibliotek

Stenstuegade 3

4200  Slagelse

 

Så hvis din vej falder forbi, så har du mulighed for at se et udvalg af min keramik i åbningstiden, som er:

Mandag-torsdag  10.00-18.00

Fredag                 10.00-16.00

Lørdag                 10.00-13.00


Keramik med naturlig inspiration!

Keramiker Susanne Enøe Hansen, Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult
Få flere nyheder via nyhedsbrevet, på facebook og/eller instagram.
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk