Susanne Enøe Hansen


Gemmeæbler i raku.


De fleste "gemmeæbler" er blot til pynt, men dem i filigran er uden bund og kan derfor bruges som små lyslygter, sat over et tændt fyrfadslys.

 


Stk. pris (inkl. moms) DKK 300,-


 


Inspirationen til mine gemmeæbler.


Et maleri af Ljungbymaler Sven Ljungberg har inspireret mig til mine "gemmeæbler". Hans æbler er dejligt røde og friske som de står i spånkurven.

 

Mine er mere som jeg husker min barndoms gemmeæbler, som stod i trækasser mørkt og køligt. Man fik i skyndingen nemt fat i et æble, der var over datoen og derfor muggent eller direkte råddent. Nogle af mine "gemmeæbler" ligner disse, men uanset udseende, så kan de alle gemmes i det uendelige.

 

Jeg oplevede Sven Ljungberg i efteråret 2009, da der var fernisering på sommerens produktion af Italiensmalerier. - Han drog, i en alder af næsten 90 år, stadig hver sommer til Italien for at male - og han var meget produktiv. I sommeren 2010 døde han, efter kortvarig sygdom, under opholdet i Italien.

 

Jeg kendte ikke manden personligt, men hans malerier taler til mig, og jeg møder dem heldigvis overalt i byrummet i Ljungby - inde såvel som ude.


Keramiker Susanne Enøe Hansen

Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult
Altid ÅBENT efter aftale - året rundt og ugen rundt.
sehlerkeramik@gmail.com
+46 (0)73-507 47 29 - +45 30 24 65 01 - CVR/SE-nummer : 32 58 56 39
Keramik med naturlig inspiration!
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk