Susanne Enøe HansenIntroduktion til keramikken - og lidt om keramikeren bag Sehler Keramik.

Leret er et fantastisk materiale, som skifter karakter under forarbejdningen. 


 

Indledningsvis er leret blødt og eftergivende...

 

  •  så tørrer det til læderhårdt og sejt  

 

  • det tørrer videre og bliver nu sprødt

 

  • efter forglødningen hårdt men stadig porøst

 

  • til sidst, under glasurbrændingen, bliver det stærkt og hårdt, næsten som sten.

Leret er udfordrende og spændende, samtidig med at det også er afstressende og beroligende at arbejde med. - Det lyder selvmodsigende, men det er sådan jeg oplever det.
 

Med leret imellem hænderne er jeg fuldstændig opslugt og allermest tilstede i nuet kun styret af skabertrangen. 
 

For 2400 år siden konkluderede den græske naturfilosof Empedekles at:

 

"Alting består af kombinationen af de fire grundelementer: Jord - luft - vand - ild."

 

I vore dage er det ikke helt så enkelt mere, som det var på Empedekles tid, men for keramikkens vedkommende er ingredienserne uforandret:

 

En simpel råvare som graves ud af jorden - tilsættes vand - formes - lufttørres - brændes - glaseres - og brændes igen.

 


 "At arbejde med keramik er at arbejde med naturen og elementerne, så enkelt og så stort er det." 


 

På fotoet er jeg "på rov" i naboens kastanjetræer, for bladene bruger jeg som stempler i keramikken. Foto: www.ibrophoto.dk

 


Sehler Keramik - hvem - hvad - hvor?


Som keramiker er jeg autodidakt.

Min produktion er helt igennem håndlavet keramik i porcelæn og raku.

Det meste er unika - enkeltstående og signeret keramik i kun et eksemplar.


Jeg hedder Susanne Enøe Hansen og er selvlært og solo-selvstændig keramiker
 

Jeg har valgt navnet Sehler Keramik ud fra mine initialer SEH og materialet jeg arbejder med, nemlig LER - så enkelt er det.

 

Jeg er fra Sørbymagle ved Slagelse (Vestsjælland). Men pr. 10-7-2013 flyttede jeg til Lidhult i Småland (Sverige).

 

Det er her, jeg har haft min keramik-produktion siden 2009 - og det er her, jeg nu har samlet alt omkring min keramik - både værksted, administration og siden 2014 mit eget lille galleri.

 

Det er også her, i "den storslåede smålandske natur", at jeg finder størstedelen af min inspiration. - En naturlig inspiration der ofte giver direkte eller indirekte aftryk i mine arbejder.

 


Bedre sent end aldrig - ultrakort om min vej til keramikken.Jeg har altid været en kreativ sjæl, og har igennem årene arbejdet med mange forskellige udtryksformer, f.eks. tegning, papirklip, collage, akvarel, akrylmaleri og glaspustning.Da jeg som helt ung startede som boghandlermedhjælper i Slagelse stod jeg bl.a. for vinduesdekorationen. Da jeg 7 år senere blev bankrådgiver genoptog jeg tegning og maleri i min fritid, og blev del af kunstnergruppen "12 soranere".  Efter 7 år i sparekasse og siden bank, forskellige steder på Vestsjælland, brugte jeg nogle år på videreuddannelse, bl.a. billedkunst og design på HF efterfulgt af studier ved Kunstakademiets Arkitektskole i København 1994-1997. I mit seneste job - 11 år som sekretær på Daginstitution Skovbrynet i Sørbymagle - havde jeg, udover det administrative,  også opgaver med fotografering samt redigering og layout af præsentations-materialer.I efteråret 2009, i en alder af 51 år, begyndte mit nye liv med keramikken.Vil du vide endnu mere om mig og min keramik? - Så finder du det under Min raku.En designer kom forbi - og skrev en god historie fyldt med billeder.


OK, selvfølgelig er jeg partisk, men jeg synes altså godt om måden eksponerings-designer Ida Svensson har fanget stemningen på, her hos os i "Rombergshytten".

 

Ida er indehaver af firmaet Formidabel Expo, og har arbejdet for Nike International, Bonytt, Steen & Strøm Magasin og mange flere.

 

Du kan selv (via fotolinket) læse Idas´s fine og fotofyldte beretning fra et besøg i privaten og på værkstederne på en sommerdag i juli måned 2016.


...og så kom der også lige en fotograf forbi, og tog en stribe billeder.


Ingeborg Bro Jensen er ved at uddanne sig til professionel fotograf, og fik til opgave at lave en foto-produkt-fortælling om fremstillings-processen i en virksomhed. 

 

Ingeborg fulgte mig i arbejdet på keramik-værkstedet og i Galleri & Butik, på et par af de varmeste sommerdage i juli 2016.

Det kræver virkelig evne for at begrænse sig, at få de 2 halve dages intense foto-optagelser komprimeret ned til de max.15 fotos, som opgaven lød på. Men jeg synes det er lykkedes rigtig fint. - Du kan selv se med her: www.ibrophoto.dk.

 


 < Forrige side          ^ Tilbage til top          > Næste side


 

Keramiker Susanne Enøe Hansen

Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult
Altid ÅBENT efter aftale - året rundt og ugen rundt.
sehlerkeramik@gmail.com
+46 (0)73-507 47 29 - +45 30 24 65 01 - CVR/SE-nummer : 32 58 56 39
Keramik med naturlig inspiration!
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk